Powered by Smartsupp




Recepty

Zmrzlinové poháry

zmrzlinové poháry

Vanilková zmrzlina s kávovou pěnou:
Suroviny: vanilková zmrzlina, 100 g cukru, 4 vejce, Amaretto, 125 ml expressa

Ze 4 žloutků se 100 g cukru ušleháme krém v horké vodní lázni. Přidáme 3 lžíce Amaretta a 125 ml (1/8 l) espressa a šleháme asi 5 minut. 8 – 12 kopečků vanilkové zmrzliny rozdělíme do 4 pohárků, zalijeme je krémem a ozdobíme nastrouhanou čokoládou a vaflemi. Ihned podáváme.

Zmrzlinový pohár „Helena“ s pistáciovou zmrzlinou:
Suroviny: pistáciová zmrzlina, 500 g půlených meruněk (kompotovaných), BOHEMILK smetana ke šlehání, opražené nudličky mandlí, vafle, jahodová poleva na zmrzlinu (6 – 8 porcí)

Pistáciovou zmrzlinu rozdělíme na vychlazené skleněné talířky. Necháme okapat meruňky a na každý kopeček zmrzliny dáme jednu půlku meruňky, zalijeme ji jahodovou polevou na zmrzlinu. Ozdobíme šlehačkou BOHEMILK, opraženými nudličkami mandlí a vaflemi.

Zmrzlinový pohár „Alexandra“ s oříškovou zmrzlinou:
Suroviny: oříšková zmrzlina, jádra z lískových oříšků a pistácií, BOHEMILK smetana ke šlehání, vaječný likér

Oříškovou zmrzlinu rozdělíme na vychlazené mističky a zalijeme ji 4 – 6 lžícemi vaječného likéru. Zmrzlinu ozdobíme šlehačkou BOHEMILK a nasekanými jádry lískových oříšků a pistácií. Ihned podáváme.

Broskvový pohár:
Suroviny: vanilková zmrzlina, 300 g mražených malin, kompotované broskve, BOHEMILK smetana ke šlehání (4 porce)

Necháme rozmrazit maliny a rozmixujeme je. Broskve necháme okapat a vějířkovitě je nařízneme. Vanilkovou zmrzlinu rozdělíme do 4 pohárů. Na každý pohár vložíme 1 půlku broskve a přelijeme malinovým pyré. Porce ozdobíme šlehačkou BOHEMILK a ihned podáváme.

Ovocný pohár:
Suroviny: vanilková a jahodová zmrzlina, 400 g melounu (nebo 8 koktejlových višní), 1 jablko, 1 banán, jahodová poleva na zmrzlinu, meduňka. (4 porce)

Z dužiny melounu vykrájíme kuličky, jablka přepůlíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na špalíčky. Banán nakrájíme na plátky. Polovinu ovoce rozdělíme do 4 pohárů, přidáme porci jahodové a vanilkové zmrzliny. Navrch dáme zbytek ovoce a polijeme jahodovou polevou. Ozdobíme lístky meduňky a podáváme.

Meruňky s čokoládovou zmrzlinou:
Suroviny: čokoládová zmrzlina, meruňky, loupané mandle, cukr, kávový likér

8-12 meruněk ponoříme na okamžik do vařící vody (nevaříme), ochladíme je ve studené vodě, oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na dílky. Dozlatova opražíme 50 g loupaných mandlí nakrájených na nudličky. K mandlím přidáme 4-6 lžic cukru, necháme ho za stálého míchání rozpustit, přidáme meruňky a dusíme je zakryté asi 5 minut, necháme vychladnout. Připravíme si desertní talířky, na které dospod rozdělíme meruňky a na meruňky dáme připravenou čokoládovou zmrzlinu. Podle chuti pokapeme kávovým likérem a ihned podáváme.

Banánová miska:
Suroviny: vanilková zmrzlina, 200 g hořké čokolády, 180 ml BOHEMILK smetany ke šlehání, 30 g másla BOHEMILK, 4 zralé banány, oříšky (pro 4 osoby)

Do hrnce vložíme 200 g hořké čokolády, asi 180 ml BOHEMILK smetany ke šlehání a 30 g másla BOHEMILK a při nízké teplotě mícháme do hladka. Necháme mírně zchladit. 4 zralé banány po celé délce rozřízneme a položíme na strany podélných nízkých skleněných misek. Mezi banány vložíme zmrzlinu, přelijeme čokoládovým krémem a ozdobíme posekanými oříšky.

 

Parfety z české zmrzliny pro dobrou náladu

parfety

Parfet Vanilkovo-karamelový:
Suroviny: 500 g vanilkové zmrzliny, 90 g másla BOHEMILK, 140 g jemného hnědého cukru, 170 ml BOHEMILK smetany ke šlehání, čokoládové koule, karamelová omáčka (pro 4 osoby)

V hrnci rozehřejeme 90 g másla BOHEMILK. Přidáme 140 g jemného hnědého cukru a při nízké teplotě, aniž by vznikl var, za stálého míchání rozpustíme. Pak zvýšíme teplotu. Necháme 3 minuty táhnout (nevaříme), až je směs zlatohnědá. Přimícháme 170 ml smetany BOHEMILK a necháme zchladit. Poté ušleháme na hladkou hmotu. Do 4 zmrzlinových sklenic navrstvíme 500 g vanilkové zmrzliny, rozpůlené čokoládové koule a karamelovou omáčku. Ozdobíme zbytkem čokoládových koulí a podáváme.

Parfet Jahodovo-malinový:
Suroviny: 500 g vanilkové zmrzliny, 250 g čerstvých jahod, 100 g malin, 80 g prášku na želé s jahodovou příchutí (pro 6 osob)

Rozmícháme 80 g prášku na želé s jahodovou příchutí v 500 ml vařící vody. Necháme vychladit až ztuhne. 125 g pokrájených jahod rozmixujeme na kaši. Do 6 sklenek navrstvíme 500 g vanilkové zmrzliny, želé, 125 g drobně nakrájených jahod, 100 g malin a jahodové pyré.

Parfet S višněmi a koňakem:
Suroviny: 1000 ml vanilkové zmrzliny, 500 g vypeckovaných višní, cukr a jemný hnědý cukr, mletá skořice, koňak (pro 6 osob)

V hrnci smícháme 3 lžíce cukru, 2 lžíce jemného hnědého cukru, lžičku skořice a 3 lžíce koňaku. Ohřejeme za stálého míchání (aniž by došlo k varu) až se cukr rozpustí. Poté uvedeme do varu. Přidáme 500 g vypeckovaných višní a snížíme teplotu. 10 minut necháme táhnout, sejmeme z plotny a necháme vychladit. Višně s 1 litrem vanilkové zmrzliny navrstvíme do vysokých sklenek a přelijeme trochou višňového sirupu.

Parfet Čokoládový s likérem:
Suroviny: 500 g čokoládové zmrzliny, 250 g BOHEMILK smetany ke šlehání, 185 g čokolády, piškoty, kávový likér (pro 4 osoby)

V míse smícháme 125 g pokrájené čokolády a vanilkových piškotů se 2 lžícemi likéru (nejlépe kávový) a 5 minut necháme odpočinout. Do 4 sklenic navrstvíme střídavě 500 g čokoládové zmrzliny, směs z piškotů, 250 g ušlehané šlehačky BOHEMILK a 60 g kousků čokolády. Navrch přidáme šlehačku a posypeme kousky čokolády.

Parfet S karamelem a oříšky:
Suroviny: 1000 ml vanilkové zmrzliny, 100 g másla BOHEMILK, 100 g jemného hnědého cukru, 250 ml BOHEMILK smetany ke šlehání, sirup ze surového cukru (pro 5 osob)

V hrnci smícháme 100 g másla BOHEMILK, 2 lžíce sirupu ze surového cukru, 100 g jemného hnědého cukru a 250 ml šlehačky BOHEMILK. Ohřejeme při nízké teplotě za stálého míchání, až se vše „roztaví“. Nevaříme. Necháme mírně zchladnout. Do sklenic navrstvíme 1 litr vanilkové zmrzliny a teplou omáčku. Posypeme posekanými oříšky.

 

Mražené nápoje a koktejly se zmrzlinou

Mražená káva:
Suroviny: vanilková a čokoládová zmrzlina, 100 g BOHEMILK smetany ke šlehání, 1 balíček vanilkového cukru, 200 ml studené kávy, kávový prášek, 2 lžíce kávového likéru, 4 malé čokolády.

Ušleháme do tuha smetanu s vanilkovým cukrem a naplníme ji do zdobicího sáčku s hvězdicovým tvořítkem. Zmrzlinu dáme do sklenic a zalijeme ji připravenou kávou. Sklenici ozdobíme šlehačkou a posypeme kávovým práškem. Podle chuti dozdobíme čokoládou a kávovým likérem. Ihned podáváme.

Koktejl Čokoládové nebe:
Suroviny: čokoládová zmrzlina, 250 ml BOHEMILK plnotučného mléka, BOHEMILK smetana ke šlehání, čokoládová poleva, lístky máty (meduňky) na ozdobu (1 porce)

Do mixéru nalijte vyhlazené plnotučné mléko BOHEMILK, pak doplňte čokoládovou zmrzlinu. Všechny suroviny rozmixujte a hotový nápoj přelijte do vyšší průhledné sklenice a ozdobte šlehačkou BOHEMILK, čokoládovou polevou a lístky máty nebo meduňky.

Dle chuti můžete použít místo čokoládové zmrzliny jinou mléčnou zmrzlinu, dozdobit např. čerstvým ovocem a vytvořit každý den jiné variace osvěžujícího koktejlu.



Máte chuť na poctivou točenou zmrzlinu? Rádi Vás přivítáme v našich stáncích.

Naše stánky



Náš sortiment zahrnuje zmrzlinové směsi, kornoutky, ledové tříště a mnohem více.

Náš sortiment



Nabízíme také kvalitní zmrzlinové stroje vč. servisu. Rádi Vám poradíme.

Zmrzlinové stroje